|

NÄMÄ ASIAT JOKAISEN ÄIDIN PITÄISI KUULLA

DSC_0212-2
Positiivinen perhearki on asia, josta ei voida mielestäni puhua liikaa. Äitiys ja vanhemmuus herättää paljon tunteita, ja monesti vanhemmuus voi tuntua myös varsin yksinäiseltä puurtamiselta. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan iskee toisinaan itse kullekkin riittämättömyyden tunne. Olisinko voinut tehdä jotakin toisin? Olinko tarpeeksi läsnä? Olinko riittävän hyvä vanhempi? Hermostuinko turhaan? Muistinko halata riittävästi? Tämä postaus on omistettu positiivisuudelle, ja halusinkin listata yhteen paikkaan asioita jotka jokainen äiti tai vanhempi ansaitsisi kuulla. Muista, että et todennäköisesti ole etkä voikaan olla täydellinen vanhempi. Olet kuitenkin riittävän hyvä, ja paras mahdollinen äiti juuri omille lapsillesi.

 

Lue myös: ÄN, YY, TEE NYT – ÄITIYDEN KILPAJUOKSU & MILLAINEN ÄITI HALUAN OLLA?
DSC_0208-2

Teet hienoa työtä

Äitiys on maailman tärkein työ. Se on mittaamattoman arvokasta, ja kantaa hedelmää. Äitiys voi myös pitää sisällään paljon huolta, stressiä ja paineitakin. Yrität varmasti parhaasi, ja se riittää. Teet hienoa työtä.

Luota itseesi, osaat kyllä

Älä stressaa tai ota turhia paineita. Selviydyt hienosti!

Tarvitsetko apua?

Avun pyytäminen voi joskus olla hankalaa. Mikäli siis lähipiirissäsi on äitejä joita haluat ilahduttaa, tarjoa apuasi. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin.

Muista huolehtia itsestäsi

Äitiys vie helposti mukanaan, ja etenkin tuoreen äidin voi olla haastavaa muistaa huolehtia itsestään. Myös äiti tarvitsee kuitenkin omaa aikaa ja unta. Hyvinvoiva äiti jaksaa olla myös parempi äiti lapsilleen.

Et ole yksin

Äitiys voi olla toisinaan varsin yksinäistä. Jokaisen äidin olisikin mielestäni hyvä kuulla, etteivät he ole yksin. Vertaistuki on äitiydessä todella arvokasta.

 

On ok olla väsynyt ja ärtynyt

Etenkin vauva-aika ja pikkulapsiaika katkonaisine yöunineen ja jatkuvine keskeytyksineen voi tuntua kuormittavalta, ja on ok olla väsynyt. On normaalia, että toisinaan on päiviä kun lasten kanssa mennään siitä mistä aita on matalin. On ok tarjota toisinaan ruuaksi kalapuikkoja ja levätä sohvalla. Älä ole liian ankara itsellesi! Salli itsellesi kaikenlaiset tunteet, ne kuuluvat elämään ja myös äitiyteen.

Lisää perhesisältöä löydät instasta!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *