POLAR PACER PRO – JUOKSIJAN PARAS YSTÄVÄ

Polar Pacer Pro
Polar Pacer Pro
Kaupallinen yhteistyö Polar
Sain hiljattain testattavaksi Polarin uuden, huippukevyen ja erityisesti juoksemista silmällä pitäen Polar Pacer Pro kellon. Tämä kyseinen malli on itselleni jo peräti viides kyseisen valmistajan laite, ja voin kyllä vahvasti suositella Polaria brändinä!

01-3
Lue myös: POLAR VANTAGE M2
01-4

Miksi hankkia juoksukello?

Viime vuosina markkinoille on ilmestynyt toinen toistaan monipuolisempia, hieman eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja urheilukelloja. Nykyisin monesta kellosta löytyy myös kätevät älyominaisuudet, jolloin esimerkiksi puhelimen ilmoitukset saa tarkastettua kätevästi kellosta. Mitä urheilukellon hyödyllisyyteen sitten tulee, tuntuu että kuluttajat ovat jakautuneet karkeasti kahtia; toinen puoli pitää oman aktiivisuuden ja muiden tietojen seurantaa kellolla haitallisena ja liian kontrolloituna. Toinen puoli puolestaan minun tapaani nauttii hifistelystä ja kellon antamasta datasta. Itselläni urheilukello on ollut päivittäisessä käytössä usean vuoden ajan, ja mielestäni on mielenkiintoista seurata kellon antamaa dataa esimerkiksi harjoittelusta sekä palautumisesta. Liian orjallisesti sitä ei ehkä kuitenkaan kannata seurata, ettei hyödyt käänny itseään vastaan. Liputan siis loppu viimein kuitenkin liikunnan ilon puolesta, ja mikäli kellon kyttääminen aiheuttaa enemmän stressiä kuin toimii motivaattorina, on lähtökohdat varsin huonot.

Erityisen hyödyllisenä olen urheilukellon kokenut nimenomaan juoksuharjoittelussa, ja siksi olin todella innoissani tästä uudesta Polar Pacer Prosta. Kuten olen aiemminkin maininnut, en koskaan ole kokenut kestävyyslajeja omaksi jutuksi. Aiemmin suosinkin harjoittelussani pääasiassa voimaharjoittelua ja kovatehoisia intervalleja. Mutta muutama vuosi sitten koin valaistumisen juoksemisen kohdalla kun tajusin, että huolellisesti rakennettu peruskunto tekee juoksemisesta nautinnollista. Olin siis kaikki vuodet aloittanut harjoittelun aivan liian kovaa, ja kuntotasoni huomioon ottaen sykkeet ovat siis lenkkien aikana olleet liian korkealla. Kun peruskunto oli kohonnut hieman huomaamatta vaunulenkeillä, pystyin ensimmäistä kertaa elämässäni tekemään peruskestävyysharjoituksia juosten ilman että sykkeet kohosivat liiaksi. Ja sykkeiden seurantahan onnistuu tietysti helposti urheilukellon avulla. En kuitenkaan sano, että kello olisi välttämätön harjoittelun kannalta mutta itse olen kokenut sen helpottavan järkevää tekemistä huomattavasti. Lisäksi Polar Flow sovelluksesta saa kätevästi tarkasteltua vanhoja harjoituksia, itse juuri tein katsauksen viime kesän juoksu- ja pyöräilyharjoituksiini. Polar Flowsta sekä Polarin mobiiliapista näkee kätevästi tehdyt harjoitukset, uniraportit sekä päivittäisen aktiivisuuden sekä päivätasolla, että pidemmältä ajalta. Tämä on kätevää harjoittelun sekä palautumisen optimoinnin kannalta, ja kaltaiselleni hifistelystä nauttivalle ihan mukava lisä treeneihin.

Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro on erityisesti juoksemiseen suunniteltu urheilukello, jossa on monia juoksijalle hyödyllisiä työkaluja. Heti kellon julkistamisesta asti olin todella innoissani sen uusista ominaisuuksista, sekä erittäin suorituskykyisestä akusta. Kelloa voi nimittäin käyttää jopa 7 päivää yhdellä latauksella, ja täydellä GPS- ja sykeseurannalla akku kestää jopa 35 tuntia. Ja tämä jos joku on paljon ja hiukan pidempiäkin harjoituksia tekevälle mieluisa ominaisuus. Saadessani kellon käsiini olin positiivisesti yllättynyt sen muotoilusta sekä käytettävyydestä. Kello on kooltaan hiukan aiemmin käyttämääni Vantage M2 kelloa sirompi, eli sopii hyvin myös pienempään ranteeseen. Ranneke on todella joustava ja mukava käytössä. Erityisen tyytyväinen olin kellon helppokäyttöisiin painikkeisiin sekä niiden sijoitteluun. Polar Pacer Prossa on myös paranneltu, heijastava MIP-värinäyttö jonka ansiosta kelloa on helppo lukea myös kirkkaissa olosuhteissa.

Edistyneet juoksuominaisuudet

Polar Pacer Pro vie sanojensa mukaisesti juoksutieteen askelta pidemmälle. Kello sisältää tavanomaisen, levossa tehtävän kuntotasoa määrittävän VO2max-testin lisäksi juoksukuntotestin, pyöräilykuntotestin sekä kävelytestin.  Kävelytesti on helppo ja jokaiselle sopiva tapa testata omaa kuntotasoa, vaikka ei syystä tai toisesta pystyisi esimerkiksi juoksemaan. Erityisesti Polar Pacer Pron juoksukuntotestiä lähdin innolla testaamaan. Lisäksi kellosta näkee  kätevästi juoksulenkin aikana suoraan ranteesta kaikki juoksun kannalta oleellisimmat tiedot, kuten juoksunopeuden, ajan, matkan sekä kierrosajan. Lisäksi kellosta pystyy käynnistämään tai pysäyttämään sekuntikellon juoksuajan mittaamiseksi tai ajastamaan harjoitukseesi intervalliajastimen avulla raskaan ja kevyen juoksun jaksoja. Lisäksi kelloon voi helposti etukäteen asettaa omiin juoksutreeneihin sopivia tavoitteita, kuten syke-, nopeus- tai tehotavoitteita. Kello mittaa käyttäjänsä sykettä sekä nopeutta, ja pistetyttää harjoituksesta saamansa datan mukaan tiedot Running Index arvoksi. Tämä Index arvo auttaa seuraamaan omaa kehitystä ja arvioimaan kunnon kasvamista realistisesti. Polar Pacer Pro on siis todella kätevä työkalu tavoitteellisen juoksuharjoittelun tueksi.

Training Load Pro – palautumisen tueksi

Harjoittelun sekä unitietojen lisäksi seuraan itse jonkin verran kellostani palautumistani Training Load Pro:n avulla. Polarin Training Load Pro laskee harjoituksiesi kardiokuormat ja sitä kautta antaa tietoa siitä, kuinka kuormittavaa harjoittelusi on. Käytännössä se siis kertoo verenkiertoelimistösi sekä tuki- ja liikuntaelimistösi treenikuormituksen. Lisäksi Polar mobiiliapissa voit antaa arviosi harjoituksen koetusta kuormasta. Antamasi arvio yhdistetään Training Load Pro tietoihin tarkimman mahdollisen datan aikaansaamiseksi. Training Load Pro sekä Recovery Pro yhdessä auttavat sinua löytämään sopivan balanssin harjoittelun sekä palautumisen välille. Käytännössä Polar Pacer Pro antaa sinulle päivittäin omaan palautumiseesi pohjautuvia vinkkejä siitä, kuinka minäkin päivänä kannattaisi harjoitella. Kello kertoo, olisiko paikallaan huoltava harjoitus vai kenties voimaa tai nopeutta kehittävä harjoitus. Kellosta löytyy myös jokaiseen tilanteeseen sopivia valmiita treenejä. Polar Pacer Pro on myös palautumisen mittaamisessa suunniteltu erityisesti juoksua ajatellen, sillä siitä löytyy myös tehon mittaus ranteesta juoksulenkkien aikana. Näiden tietojen pohjalta kello pystyy mittaamaan myös lihaskuormaa, eli käytännössä se kertoo, kuinka paljon treenaaminen rasitti lihaksiasi. Näiden eri palautumisen mittaamiseen perustuvien menetelmien ansiosta saat aiempaakin tarkempaa tietoa harjoittelusi vaikutuksista sekä palautumisestasi, ja nimenomaan juoksun näkökulmasta.

Polar Pacer Pro
Polar Pacer Pro
Monipuolinen ja kompakti kello

Kuten sanottu, olin erityisen iloinen heti ensituntumasta alkaen kellon käytettävyydestä. Se on monipuolisiin uusiin ominaisuuksiinsa nähden ihanan kompakti ja kevyt, joten kello on ympärivuorokautisessa käytössä todella mukava. Sen painikkeet ja toiminnot ovat kaikki todella helppokäyttöisiä. Lisäksi ainakin omaan käyttööni uudet juoksuominaisuudet ovat mukava lisä.  Vaikka Polar Pacer Pro onkin juoksukello, sopii se mielestäni mainiosti myös muiden lajien harrastajille, sillä se sisältää juoksuominaisuuksiensa lisäksi oikeastaan kaikki samat ominaisuudet kuin esimerkiksi aiemmin käyttämäni Polar Vantage M2. Kelloon saat valittua helposti itsellesi mieluisimmat lajiprofiilit yli 130 eri lajin joukosta. Mikäli siis kaipaat itsellesi tavoitteidesi saavuttamisen tueksi kompaktia ja käytännöllistä urheilukelloa pitkällä akunkestolla, on Polar Pacer Pro kuin sinulle tehty.

Lisää juoksuaiheista sisältöä;
JUOKSU RASKAUSAIKANA
JUOKSUN ALOITTAMINEN – NÄILLÄ VINKEILLÄ PÄÄSET ALKUUN
ENSIMMÄINEN PUOLIMARATON – KUINKA SE SUJUI?

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *