MUSTIKKARÄTTÄNÄ

Mustikkarättänä
Kesä ja mustikat – mikä ihana yhdistelmä! Yksi parhaista tavoista nauttia näistä luonnon aarteista on valmistaa perinteistä suomalaista mustikkarättänää. Rukiin ja mustikan makuyhdistelmä on vastustamaton! Mustikkarättänä on herkullinen ruispohjainen piirakka, jonka täytteenä on makeita mustikoita. Resepti on yksinkertainen, mutta lopputulos herkullinen. Muista tarjoilla rättänä lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa – tämä kruunaa herkun ja tekee siitä täydellisen kesäisen jälkiruoan.

Lue myös: TERVEELLINEN MARJAPIIRAKKA

Mustikkarättänä
Mustikkarättänä

Mustikkarättänä

220g voita tai margariinia
0,75dl sokeria
4dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

500g mustikoita
1,25dl sokeria
0,5dl perunajauhoja

Sulata voi mikrossa. Sekoita sulatettu voi ja sokeri ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle. Taputtele jäljelle jääneestä taikinasta piirakkavuoan kokoinen ympyrä leivinpaperille ja nosta jääkaappiin. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa. Kaada seos pohjan päälle. Nosta kansi päälle ja taputtele reunat kevyesti kiinni. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *