Mustikka-sitruuna-juustokakku

Mustikka-sitruunajuustokakku

Mustikka-sitruuna-juustokakku on hauska yhdistelmä kahta täytettä: raikkaan sitruunainen pinta kätkee sisäänsä mustikkatäytteen, joka toimii kakun ”sydämenä”. Vaikka kakku näyttää päällepäin valkoiselta, sen sisältä paljastuu kaunis mustikkainen kerros joka tuo kakkuun ihanasti makua ja väriä. Mustikan ja sitruunan yhdistelmä tekee kakusta mukavan raikkaan ja täyteläisen samaan aikaan. Kakku on helppo valmistaa, vaikka siinä on kaksi erillistä täytettä. Hyytymisaika kannattaa kuitenkin huomioida, sillä kakku vaatii kylmässä vähintään muutaman tunnin. Tämä kakku sopii hyvin juhliin tai viikonlopun herkutteluun, ja sen kerroksittainen rakenne tekee siitä näyttävän tarjottavan.

Lue myös: PUOLUKKA-RAHKAKAKKU Mustikka-sitruunajuustokakku
Mustikka-sitruunajuustokakku

MUSTIKKAJUUSTOKAKKU

Pohja
175g digestivekeksejä
70g margariinia

Mustikkatäyte
300g mustikoita
100g maitorahkaa
2dl kuohukermaa
150g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
7 liivatelehteä

Sitruunatäyte 3dl kuohukermaa
300g tuorejuustoa
100g maitorahkaa
0,75dl sokeria
2 sitruunan mehu
5 liivatetta

Pohja: Vuoraa n. 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Itse käytin korkeaa versiota, mutta voit myös käyttää matalampaa, halkaisijaltaan isompaa vuokaa. Murskaa digestivekeksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteitä.

Mustikkatäyte: Aseta pienempi, n. 16cm irtopohjavuoan reuna isomman vuoan sisälle, keskelle pohjaa. Paina kevyesti. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Sekoita blenderissä keskenään maitorahka sekä mustikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Kääntele joukkoon mustikkaseos. Kuumenna mikrossa tilkka vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota kuumaan veteen. Kaada seos ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada mustikkatäyte keksipohjan päälle, pienemmän vuoan reunan sisään ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Sitruunatäyte: Laita liivatelehdet jälleen likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja sokeri. Purista sitruunoista mehu ja kuumenna mikrossa kattilassa. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja anna jäähtyä hetki. Sekoita sitruunamehu liivatteineen kermaseokseen. Ota kakku jääkaapista ja irroita pienemmän irtopohjavuoan reuna varovasti. Voit pyöräyttää reunat irti terävällä veitsellä. Kaada sitruunatäyte vuoan reunoille ja mustikkakerrosken päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Koristele kakku esimerkiksi kermapursotuksilla, tuoreilla mustikoilla tai sitruunankuoriraasteella ennen tarjoilua.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *