Puolukka-rahkakakku

Puolukka-rahkakakku

Puolukka-rahkakakku kruunaa loppuvuoden juhlat. Ihanan raikas mutta samalla täyteläinen kakku sopii monenlaisiin juhliin. Piparkakkumauste tuo pohjaan ihanaa lämpöä ja mausteisuutta, kun taas puolukoiden raikas happamuus tasapainottaa makumaailmaa täydellisesti. Tämä kakku on myös helppo valmistaa etukäteen, ja se säilyy muutaman päivän jääkaapissa ja kestää myös pakastuksen. Koristelemalla puolukoilla tai kermavaahdolla saat luotua näyttävän tarjoilun juhlapöytään. Tästä kakusta tulee varmasti yksi suosikeista kylmien kuukausien aikana!

Lue myös: SNICKERS-JUUSTOKAKKU Puolukka-rahkakakku

Puolukka-rahkakakku


Pohja
2 kananmuna
0,75dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
1rkl öljyä
+ ripaus piparkakkumaustetta

Täyte
500g maitorahkaa
2,5dl kuohukermaa
400g puolukoita
2dl sokeria
10 liivatetta

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää käännellen vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi öljy varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Sekoita blenderissä keskenään puolukat sekä maitorahka. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkaseos. Kuumenna pieni määrä vettä kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuuman nesteen joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita liivatteet ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4-6 tunniksi, mieluiten yön yli.

Halutessasi voit koristella kakun esimerkiksi puolukoilla tai kermavaahdolla ennen tarjoilua.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *