SNICKERSJUUSTOKAKKU

Snickersjuustokakku
Snickers on varmastikin monelle tuttu suklaapatukka, jossa yhdistyy suklaa sekä rouskuvat maapähkinät. Tällä kertaa snickers muotoutui juustokakuksi. Tämä kakku vie taatusti kielen mennessään, mutta on myös maultaan melkoisen tuhti ja täyteläinen. Tämä kakku on täydellinen yhdistelmä rapeaa keksipohjaa, kermaista juustokakkutäytettä, täyteläistä kinuskia ja suolaista pähkinää, joka kruunataan vielä suklaisella kuorrutteella.

Snickersjuustokakku
Snickersjuustokakku

Snickersjuustokakku

Pohja
250g digestive keksejä
100g margariinia

Juustokakkutäyte
4dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1dl nutellaa
6 liivatetta

Kinuski
2,5dl kuohukermaa
2,5dl fariinisokeria
1dl suolapähkinöitä

Suklaakuorrute
150g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa

+ koristeeksi Snickers-patukoita

Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Juustokakkutäytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja nutella. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Valmista seuraavaksi kinuski. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita lopuksi joukkoon suolapähkinät. Anna kinuskin jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen juustokakkutäytteen päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään.

Suklaakuorrutetta varten pilko tumma suklaa ja mittaa kuohukerma kulhoon tai kattilaan. Kuumenna sekoittaen kunnes suklaa on sulanut. Anna suklaakuorrutteen jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen kinuski-pähkinäkerroksen päälle. Tasoita pinta ja laita kakku jälleen jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Kun kakku on valmis, irrota se varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi snickerspatukoilla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *