|

UUNIOMENAHILLO

Uuniomenahillo
Uuniomenahillo on helppo tapa säilöä syksyn omenat. Kätevästi uunissa syntyvä hillo on paitsi helppo valmistaa, myös erityisen herkullista. Paahdetut omenat tuovat hilloon oman makuvivahteensa, ja lisäksi hillo saa makua klassisesta kanelin ja vaniljan yhdistelmästä. Nam! Uuniomenahillo sopii käytettäväksi esimerkiksi leivonnassa tai erilaisissa jälkiruoissa. Omasta mielestäni se maistuu erityisen ihanalta muurinpohjalettujen kaverina.

Lue myös: Uuniomenahillo

Uuniomenahillo

1,5kg kotimaisia omenoita
1,5dl vettä
350g hillosokeria
Kanelia
Vanilja-aromia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paloittele omenat kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja hillosokeri. Mausta kanelilla ja vanilja-aromilla. Laita kattila uuniin, ja kypsennä kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta vielä sileäksi blenderillä ja annostele hyvin puhdistettuihin ja uunitettuihin lasipurkkeihin. Hillon säilymisen kannalta hygieenisyys on ensiluokkaisen tärkeää! Uuniomenahillo sopii käytettäväksi esimerkiksi leivonnassa, puuron päällä tai lettujen kaverina.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *