JOULUINEN FUDGE
Mikäli herkkuhammasta kolottaa näin joulun alla, tai etsit täydellistä reseptiä joulun ruokalahjoihin niin tässä se tulee. Fudge on itse tehtyjen joulukarkkien klassikko, ja ainakin itse sitä tulee valmistettua lähes joka joulu. Omaan fudgeeni sujahtavat usein piparminttutangot sekä tietysti jouluiset mausteet. Helppoa ja todellakin hyvää!
Lue myös: LUUKKU 14 – JOULUINEN ROCKY ROAD
Jouluinen fudge
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl tummaa siirappia
1/4 tl suolaa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
Piparminttutankoja
Mittaa kattilaan kerma, sokeri, suola ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kuplien, kunnes seos on 116 asteista. Liiallista sekoittamista kannattaa välttää, jotta fudgeb koostumuksesta tulee täydellinen. Fudgen keittämiseen menee hiukan kattilasta ja liedestä riippuen noin 10 minuuttia. Itse keitän fudgen aina lämpömittarin kanssa, mutta olen lukenut toisten onnistuneen keittämisessä myös ilman mittaria. Siirrä valmis seos pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää mausteet ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on muuttunut jähmeäksi. Levite leivinpaperilla vuoratulle tasaiselle alustalle tai uunivuokaan ja lisää päälle paloitellut piparminnutangot. Anna jäähtyä rauhassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Leikkaa jääkaappikylmänä.